26 suomalaisen korkeakoulun KiVANET-verkosto tarjoaa vieraiden kielten verkko-opintoja verkostokorkeakoulujen opiskelijoille.

Verkostoon kuuluvien korkeakoulujen opiskelijoille ovat tarjolla alla listatut verkko-opintoina toteutettavat kielikurssit.  Luethan alla olevat ohjeet kokonaisuudessaan ennen kuin siirryt katsomaan kurssien tietoja!

  • Ilmoittautumisaika 28.3.-10.4.2022. Kursseille pääsijät arvotaan, joten ilmoittautumisnopeudella ei ole merkitystä.
  • Kurssit on tarkoitettu KiVANET-verkoston korkeakoulujen opiskelijoille. Kurssipaikkoja on tarjolla suhteessa kunkin verkostokorkeakoulun lukuvuosittain itse tarjoamiin verkostokursseihin. 
  • Ilmoittautujan tulee tarpeen mukaan selvittää kotikorkeakoulussaan opintojen soveltuvuus tutkintoonsa.
  • Kurssille pääsystä ilmoitetaan kaikille ilmoittautuneille sähköpostitse kalenteriviikolla 15/2022.
  • Kurssit ajoittuvat alempana olevien kurssikuvausten yhteydessä ilmoitetulla tavalla.
  • KiVANET-verkoston toiminta on vielä käynnistämisvaiheessa kesällä 2022. Teknisistä syistä kurssien aikataulut voivat muuttua ilmoitetuista ja pakottavissa tapauksissa yksittäisiä kursseja voidaan joutua peruuttamaan tai siirtämään myöhemmäksi. Kurssimateriaali on aluksi testikäytössä, eikä materiaali ole aina kaikin osin saavutettavaa.

ILMOITTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT

Jos ilmoittautumisessa ilmenee ongelmia tai tarvitset lisätietoa, vastaamme ilmoittautumisaikana kysymyksiin sähköpostitse: kivanet(at)haaga-helia.fi

KiVANET-kesätarjonta 2022

Espanja 2, 3 op / SAMK

Ajankohta: 25.4.-10.6.2022
Opetusajat: kurssi on täysin virtuaalinen, ei online-tapaamisia

Tällä verkkokurssilla jatkat espanjan kielen alkeiden opiskelua itsenäisesti monipuolisten ja innostavien tehtävien avulla. Kurssi vie sinut Etelä-Espanjaan, Malagan kaupunkiin. Suomalainen Anna ja hänen uudet ystävänsä osallistuvat kansainväliseen konferenssiin, joka tarjoaa monipuolista ohjelmaa sekä päivällä että illalla.
Annan ja hänen uusien ystäviensä mukana opit selviytymään erilaisissa työ-, opiskelu- tai vapaa-ajan matkailuun liittyvissä jokapäiväisissä helpoissa puhetilanteissa (esim. perheestä kertominen, retkikohteen kuvaileminen, säästä puhuminen, ravintolassa asiointi, ostokset, lentokentällä asiointi, viikon tapahtumista kertominen ja sähköpostin kirjoittaminen). Jatkat myös espanjan ääntämisen harjoittelua sekä kielen perusrakenteiden ja perussanaston opiskelua. Jatkat myös tutustumista espanjankieliseen maailmaan.
Kurssin suoritettuasi saavutat eurooppalaisen viitekehyksen (CERF) tason A1.2.
Kurssi arvioidaan hyväksytty/ hylätty. Kurssin opetuskieli on suomi.
Viro 1, 5op / Laurea

Ajankohta: 1.6.-31.8.2022
Opetusajat: vapaaehtoiset Zoom-tapaamiset 6.6., 20.6., 1.8. ja 15.8. klo 15-17

Opit tällä verkkokurssilla viron kielen perusteet. Kurssin aiheita ovat mm. tutustuminen, perhe, ammatit, opiskelu, kielitaito, kahvilassa käyminen ja ostosten tekeminen. Tutustut myös suomen ja viron yhteiseen sanastoon sekä opit, mitä ovat ”pulmasanat”.
Kurssin materiaali koostuu teksteistä, videoista, äänitiedostoista sekä erilaisista interaktiivisista harjoituksista ja peleistä.
Kurssi on alkeiskurssi, eli sopii niille, joilla ei ole aiempaa osaamista viron kielestä. Kurssille osallistuminen vaatii riittävää suomen kielen taitoa.
Kurssin suoritettuasi saavutat eurooppalaisen viitekehyksen (CERF) tason A1.